fbpx

Cum este rezolvată în străinătate problema maidanezilor: Germanii plătesc impozite, iar francezii eutanasiază animalele vagabonde

Problema maidanezilor este una stringentă pentru țările CSI, inclusiv pentru Republica Moldova. Experiența din străinătate arată că există mai multe soluții pentru a o rezolva. Totuși, de multe ori societate nu le acceptă și le consideră radicale. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autoritățile americane țin animalele găsite pe stradă până la 5 zile în aziluri, iar mai apoi le eutanasiază. La fel, în unele cazuri este permisă împuşcarea oricărui câine care intră pe o proprietate privată.

În 2011, administrația din Shanhai a adoptat o lege care nu permite unei familii să aibă mai mult de un câine. Totuși, aceasta a eșuat deoarece proprietarii care aveau mai multe animale au refuzat să le predea autorităților pentru eutanasiere, iar problema mai rămâne actuală, relatează portalurile destinate iubitorilor de animale.

Marea Britanie este una dintre ţările care abordează cu cea mai mare seriozitate protecţia animalelor. Totuși, câinii maidanezi care sunt găsiţi pe stradă, sunt ţinuţi în adăposturi cel mult 7 zile. Dacă nu sunt revindecați, aceștia sunt trimiși spre adopție sau eutanasiere.

În Irlanda, stăpânii care nu au grijă de câinii lor sunt amendați, iar animalele vagabonde sunt eutanasiate dacă nu au fost revindecate de stăpâni timp de 5 zile.

Adăposturile franceze țin câinii până la 8 zile, iar mai apoi îi eutanasiază. Datele neoficiale arată că, în fiecare an, în Franţa sunt ucise zeci de mii de animale fără stăpân.

Câinii fără stăpân din Germania sunt sterilizaţi gratuit de autorităţi. Totodată, persoanele care abandonează animalele sunt amendate. La fel, germanii au foarte multe adăposturi, atât de stat, cât și private, transmite Gândul.

În Spania, animalele fără stăpân sunt ţinute două săptămâni în adăposturi. În cazul în care nu sunt revendicate sau adoptate, acestea sunt eutanasiate.

Autoritățile din Italia au interzis eutanasierea. Astfel, animalele vagabonde sunt ținute cel mult 60 de zile în aziluri, iar mai apoi sunt transmise spre adopție.

Azilurile din Polonia sunt aglomerate peste măsuri. Totuși, autoritățile nu aplică eutanasierea, iar polonezii nu sterilizează animalele.

Grecii au încercat să adăpostească câinii vagabonzi în aziluri pentru animale. Chiar și așa, după ce mai mulți activiști au semnalat condiții îngrozitoare de întreținerea a acestora în adăpostul unui oraș, primarul localității a fost condamnat pentru maltratarea patrupezilor, iar administrația altor localități a renunțat la această inițiativă.

Articole asemănătoare

Back to top button