fbpx

CSP, despre spargerea conturilor de Telegram: „Caracterul autentic sau trucat al acestor corespondențe urmează a fi probat”

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au venit cu o reacție publică după ce conturile de Telegram ale ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, și consilierului prezidențial Dorin Recean ar fi fost sparte.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un comunicat de presă emis de CSP se menționează că, caracterul autentic sau trucat al acestor corespondențe urmează a fi probat în modul corespunzător în cadrul unor proceduri derulate conform cerințelor stabilite.

Este evident caracterul inadmisibil al oricărei ingerințe ilicite în dreptul la viața privată, garantat atât la nivel internațional, cât și prin actele normative naționale.”, se arată în comunicat.

Totodată, membrii CSP menționează că unele mesaje din pretinsele conversații apărute în spațiul public se referă la activitatea Consiliului Superior al Procurorilor, iar din acesta mesaje ar putea fi dedusă o părere greșită despre influențarea unor membri ai CSP.

Menționăm că asemenea situații sunt total inacceptabile și noi dezaprobăm orice imixtiune în activitatea Consiliului Superior al Procurorilor, care este autoritate de rang constituțional, activitatea căreia urmează să se conformeze celor mai înalte cerințe de obiectivitate  și corectitudine.”, se mai spune în mesajul CSP.

Amintim că în după-amiaza zilei de miercuri, 9 noiembrie, canalele de Telegram ale președintei Republicii Moldova, Maia Sandu și vicepremierului Andrei Spînu au fost sparte. Administrația prezidențială a confirmat ulterior acest lucru. În urma acestor atacuri cibernetice, au fost publicate presupuse conversații personale ale ministrului Justiției.

Articole asemănătoare

Back to top button