fbpx

COVID-19: R. Moldova, Ucraina și mai multe state din Africa ar putea fi printre ultimele țări care vor realiza campania de vaccinare

Republica Moldova, alături de Ucraina, dar și de majoritatea statelor africane ar putea realiza cel mai greu procesul de vaccinare împotriva coronavirusului. Mai exact, dacă unele țări ar fi capabile să-și vaccineze populația până la sfârșitul lui 2021, atunci R. Moldova ar putea să o facă până în 2023, relevă un studiu al Economist Intelligence Unit.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, în condițiile ritmului actual de vaccinare, cel mai rapid își vor inocula cetățenii țările din Uniunea Europenană, Israel, Marea Britanie și SUA.

 

Rusia, Canada și Australia ar realiza campania de vaccinare până la jumătatea anului 2022, iar China și India – spre sfârșitul aceluiași an.

Campania de vaccinare ar însemna cel puțin 70% din populație imunizată în același timp împotriva COVID-19, precizează studiul.

ZUGO menționează că primele loturi de vaccin împotriva COVID-19 vor ajunge în Republica Moldova la mijlocul lunii februarie. Este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) și 264.000 doze produse de Oxford/AstraZeneca. MSMPS a recepționat confirmarea livrării vaccinurilor din partea platformei COVAX la 30 ianuarie curent.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button