fbpx

Consiliul Europei va acorda asistență Procuraturii R. Moldova în lupta cu spălarea banilor și finanțarea terorismului

Miercuri, 29 noiembrie 2022, conducerea Procuraturii Generale și a procuraturilor specializate a avut o întrevedere de lucru cu șeful Secției Crime Economice și Cooperare a Consiliului Europei (CoE), Evgheni Evgheniev și expertul în domeniul luptei cu spălarea banilor și finanțarea terorismului din cadrul Consiliului Europei, Ramandeep China.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Subiectul discuției s-a axat pe cooperarea în derulare între Procuratură și Consiliul Europei, în scopul stabilirii asistenței în domeniul contracarării spălării banilor și finanțării terorismului.

Echipa CoE a prezentat experiența Secției Crime Economice și Cooperare în acordarea asistenței similare altor state membre ale Consiliului Europei.

Consiliul Europei își propune să inițieze, începând cu anul 2023, asistența Republicii Moldova în dezvoltarea capacităților sale în lupta cu spălarea banilor și finanțarea terorismului, prin utilizarea instrumentelor precum mentoring, expertiză, instruire.

Inițiativa dată va lua forma unui proiect axat nemijlocit pe domeniul luptei cu spălarea banilor, reieșind din cerințele și standardele prevăzute de documentele ce țin de procesul de aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Articole asemănătoare

Back to top button