fbpx

Consiliul Europei acordă asistență R. Moldova în valoare de 150 de milioane de euro. Când vor ajunge banii

Uniunea Europeană urmează să ofere o operațiune de asistență macrofinanciară în valoare de 150 de milioane de euro sub formă de împrumuturi și granturi în beneficiul Republicii Moldova. Asistența va contribui la întărirea rezilienței Republicii Moldovei în contextul geopolitic actual și la acoperirea nevoilor Republicii Moldova legate de balanța de plăți, astfel cum au fost identificate în programul Fondului Monetar Internațional (FMI). Anunțul a fost făcut luni, 4 aprilie, pe pagina web a Consiliului Europei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Această asistență financiară adoptată astăzi va ajuta Republica Moldova să acopere, în perioada 2022-2024, o parte din nevoile sale de finanțare externă reziduală, care sunt estimate la 480 milioane de dolari. Aceasta se înscrie în contextul noului program FMI pentru perioada 2021-2025”, scrie în comunicatul Consiliului Europei.

Se preconizează că plățile vor avea loc în trei tranșe care vor fi eliberate între 2022 și 2024. Din suma totală, până la 120 milioane euro vor fi furnizate sub formă de împrumuturi pe termen mediu și lung, în condiții de finanțare favorabile și până la 30 de milioane de euro, sub formă de granturi.

 

Articole asemănătoare

Back to top button