fbpx

Consiliul Audiovizualului a amendat cinci posturi TV afiliate socialiștilor cu câte 5000 de lei

Consiliul Audiovizualului a examinat astăzi, 5 august 2022, rezultatele monitorizării serviciilor media audiovizuale de televiziune „NTV Moldova”, „Exclusiv TV”, „Primul în Moldova” și „Accent TV”, la capitolul respectării Concepției generale a serviciului de programe, urmare a autosesizării președintei Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Monitorizarea a cuprins 7 zile consecutive, în perioada: 2-8 iunie 2022, iar calculele la Structura serviciului de programe au fost efectuate în baza înregistrărilor prezentate de respectivele servicii media.

Astfel, datele monitorizării au atestat devieri de la Concepția generală aprobată de Consiliul Audiovizualului, în special la capitolele: Producție proprie șiOpere europene, drept careserviciile media audiovizuale de televiziune „NTV Moldova”, „Exclusiv TV”, „Primul în Moldova” și „Accent TV” au fost sancționate cu amenzi în valoare de 5000 de lei fiecare, după cum urmează:

În conformitate cu prevederile art. 84 alin. (11) și (12) din Codul serviciilor media audiovizuale, „Telesistem TV” SRL și PP „Exclusiv Media” SRL sunt obligate să difuzeze textul sancțiunii în următoarele 48 de ore de la data adoptării deciziei privind aplicarea sancțiunii, sonor și/ sau vizual, de cel puțin 3 ori, în orele de maximă audiență, din care o dată în principalul program audiovizual de știri, în cazul serviciilor media audiovizuale generaliste și/sau de știri.

Articole asemănătoare

Back to top button