fbpx

Comisia Europeană va aloca 75 milioane de euro R. Moldova. Sprijin bugetar pe fondul situației energetice dificile

Comisia Europeană a decis să aloce 75 mil. de euro sprijin bugetar Moldovei pe fondul situației energetice dificile din țară. Potrivit agenției INFOTAG, anunțul a fost făcut pe Twitter de Katarina Mathernova, director general adjunct al Direcției generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea de la Comisia Europeană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Direcția generală pentru Vecinătate și Negocieri privind Extinderea din cadrul Comisiei Europene a alocat astăzi 75 de milioane de euro pentru sprijin bugetar”, a scris oficialul.

Potrivit ei, „Comisia Europeană continuă să sprijine Moldova într-o situație dificilă din punct de vedere energetic, având în vedere creșterea prețurilor la gaze pentru cei mai vulnerabili și nevoia de îmbunătățire a eficienței energetice”.

În aprilie Parlamentul European a aprobat, iar Consiliul UE a decis că Moldova va primi 150 mil. euro pe parcursul a doi ani și jumătate, în trei tranșe a câte 50 mil. euro, din 2022 până în 2024. Din suma totală, 120 mil. euro este un împrumut, iar 30 mil. euro reprezintă grant. La 1 august, Comisia Europeană a alocat prima tranșă de 50 de milioane de euro din asistență macrofinanciară de 150 mil. euro.

Articole asemănătoare

Back to top button