fbpx

Noi deciziile CNESP: A reintrodus regulile vechi de intrare în țară și a obligat bisericile să verifice febra

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) și-a reluat activitatea. Pe 29 aprilie responsabilii au decis că hotarul țării va fi traversat conform regulilor vechi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, scutite de autoizolare rămân persoanele care dețin rezultatele negative ale testului PCR la COVID-19 în una dintre limbile română, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă. În cazul lipsei documentului, cetățenii vor semna fișa epidemiologică și vor fi plasate în autoizolare pentru 14 zile. Cei care au fost imunizați și dovedesc acest fapt sunt scutiți de măsurile respective.

CNESP a instituit măsuri legate și de centrele comerciale. Bunăoară, acestea vor fi obligate să asigure în vânzare produse ce țin de igiena și protecția personală.

De asemenea, decizia vizează și bisericile. Se reglementează faptul că la intrare în locașe enoriașilor le va fi verificată temperatura corpului, iar salutul cu slujitorii se va face doar prin închinarea capului, fără îmbrățișări. La fel, este interzis contactul cu obiectele de cult.

Hotarire Cnesp Nr. 54 Din 29.04.2021 by ZUGO on Scribd

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button