fbpx

CNA va lupta cu fenomenul plăților informale în sistemul educațional: Unde vor putea cetățenii reclama cazuri de corupție?

Centrul Național Anticorupție anunță cetățenii despre crearea unei celule de intervenție care va examina sesizările despre cazurile de colectare a plăților informale în sistemul educațional.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul vine în contextul discuțiilor recente dintre directorul CNA, Ruslan Flocea și ministra Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, în cadrul cărora au fost abordate mai multe subiecte ce țin de fenomenul corupției în sistemul educațional și metodele de contracarare ale acestuia.

Ambele autorităţi au agreat un plan comun de activităţi referitoare la eradicarea practicilor de colectare a plăţilor informale în instituţiile de învăţământ, iar drept consecinţă, MECC a emis un ordin „Cu privire la unele acțiuni de prevenire și combatere a fenomenului colectărilor plăţilor informale în sistemul educaţional”.

În Ordin se menţionează că „ministerul atrage atenția cadrelor manageriale/ didactice ale instituțiilor de educație despre necesitatea reacționării prompte şi întreprinderii tuturor măsurilor necesare în vederea prevenirii și contracarării fenomenului corupțional în cadrul instituțiilor de educație prin examinarea și elucidarea situațiilor concrete de implicare a subiecților în cazuri de corupție, precum și prin sesizarea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, după caz, a Centrului Naţional Anticorupţie a oricărei tentative de abatere de la prevederile în materia interzicerii colectărilor plăților informale”.

Reclamațiile vor putea fi depuse la adresa electronica a CNA (secretariat@cna.md), la sediul Centrului (bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt 198, sala de audienţă), la linia naţională anticorupţie, cu apel gratuit, 24 din 24 de ore, 0 800 55555, dar şi pe pagina de Facebook a Centrului.

Articole asemănătoare

Back to top button