fbpx

Circa 3000 de arbori avariați de furtuna din 9 august au fost evacuați din capitală

Circa 3000 de arbori avariați de furtuna din 9 august au fost evacuați din capitală. Anunțul a fost făcut de șefa întreprinderii municipale „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, Victoria Covali.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Victoriei Covali, o atenție deosebită este acordată parcului Dumitru Râșcanu, unde este „o situație fără precedent”.

„Venim cu propunere de înlăturare la mai mulți arbori care pot genera pagube materiale și umane. Mai mulți arbori sunt de vârste înaintate și nu pot să-și îndeplinească funcții ecologice, reprezintă o sursă de pericol real”, a declarat șefa întreprinderii municipale „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”.

Pagubele provocate de ploile puternice de marți se ridică la circa 20 de milioane de lei. Primarul Ion Ceban spune că urmează să fie convocat Consiliul municipal Chișinău la care va solicita majorarea Fondului de Rezervă.

Marți seara, 9 august, vijelia a făcut ravagii în capitală. Locuitorii Chișinăului au distribuit imagini pe rețelele de socializare care surprind zeci de arbori căzuți la pământ. Unii copaci au căzut și au blocat drumurile, iar alții au și strivit mașinile parcate la margine de carosabil.

Un bărbat a fost electrocutat, după ce ar fi călcat peste două fire electrice dintr-o baltă cu apă, care ar fi căzut în urma furtunii.

Articole asemănătoare

Back to top button