fbpx

Circa 1200 de euro pentru „urgentarea” obținerii permisului de conducere. Un polițist, reținut de CNA

Un polițist din Edineț a fost reținut de Centrul Național Anticorupție (CNA) după ce ar fi cerut aproximativ 1200 de euro mită. Banii urmau să fie plătiți pentru „urgentarea” obținerii permisului de conducere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inițial el ar fi extorcat și primit 900 de euro și 6180 de lei, sub pretextul că poate organiza procesul de eliberare a unui permis de conducere, de la etapa de școlarizare și până la eliberarea propriu-zisă a carnetului auto de categoria C și E.

Potrivit materialelor cauzei penale, omul legii ar fi susținut că poate determina persoane publice din Secția Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Edineț să elibereze un permis de conducere, fapt pentru care ar fi primit 700 de euro. Ulterior, acesta ar fi pretins încă 6180 de lei pentru a aranja înscrierea candidatului la o școală auto de stat, astfel încât acesta să nu frecventeze orele.

Alți 200 de euro ar fi fost primiți pentru a organiza urgentarea eliberării actelor confirmative de școlarizare și susținerea cu succes a examenului intern la școala auto respectivă. Drept urmare, marți dimineața tânărului i-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa de bănuit, ulterior acesta fiind reținut pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat de infracțiunea ce i se incriminează, suspectul riscă amendă maximă de 3000 de unităţi convenționale sau închisoare de până la șase ani.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

 

Articole asemănătoare

Back to top button