fbpx

Cine este noul ambasador al Republicii Moldova în România

Victor Chirilă este noul ambasador al Republicii Moldova în România. Acesta este directorul executiv al Asociației pentru Politică Externă. Candidatura acestuia pentru funcția de ambasador a fost aprobată în ședința de miercuri, 3 noiembrie a Guvernului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Este o persoană care a lucrat în sistemul diplomatic, dar și un recunoscut analist politic, reprezentant al societății civile”, a menționat ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu.

Victor Chirilă are studii de masterat în politici europene și este licențiat în istorie. Din decembrie 2020 și până în prezent deține funcția de Director Executiv al Asociației pentru Politica Externă. În perioada decembrie 2016 – decembrie 2019 a fost Președinte al Asociației.

De asemenea, diplomatul are o experiență profesională în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova. Acesta a exercitat și funcția de Consilier la Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii.

Amintim că Victor Chirilă a fost înaintat în 2019 pentru funcția de ambasador al Republicii Moldova în Franța. Acesta primise agrementul autorităților de la Paris, însă s-a retras după ce a fost demis Guvernul Sandu.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button