fbpx

Chișinăul va avea stații noi de așteptare a transportului public. 300 de obiective vor fi reparate de un agent economic și Primăria capitalei

La Chișinău vor fi renovate mai multe stații de așteptare a trasportului public. Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Adrian Talmaci, și reprezentantul întreprinderii care administrează stațiile și-au propus să repare 300 de obiective. Lucrările au început încă în luna aprilie curent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Adrian Talmaci a solicitat prezentarea unui grafic de lucrări privind reabilitarea stațiilor. El a mai propus crearea unui grup de lucru, format din reprezentanți ai serviciilor municipale de profil și agentul pentru acordarea suportului în vederea urgentării lucrărilor la obiectivele planificate.

„Societatea și-a reluat angajamentul de a întreține stațiile de așteptare, amenajate acum 12 ani”, menționează reprezentantul întreprinderii care le administrează, pentru Moldpres.

Potrivit Primăriei capitalei, până în prezent, au fost renovate 42 de stații de pe principalele străzi din oraș. Lucrările au început în luna aprilie current, urmând a fi reparate câte 10 obiective lunar.

„Întreprinderea care trebuia să le întrețină ar fi intrat în insolvabilitate, ceea ce rezidă starea deplorabilă din prezent a stațiilor de așteptare”, adaugă Adrian Talmaci, primar general interimar al municipiului Chișinău.

În baza unui parteneriat public privat cu Primăria municipiului Chișinău, în 2007, o întreprindere autohtonă s-a angajat să investească 2,5 milioane de euro în amenajarea a 302 stații de așteptare a transportului public din capitală. Agentul economic urma să amenajeze și să întrețină obiectivele, în schimbul plasării panourilor cu reclamă în stații. Totodată, agentul economic a solicitat implicarea autorităților în prevenirea cazurilor de vandalizare a obiectivelor renovate.

Autoare: Cristina Darii, stagiară

Articole asemănătoare

Back to top button