fbpx

Chicu pune la îndoială votarea bugetului de către Parlament? „Privesc asta drept ceva firesc. Sunt opinii diferite”

Ion Chicu nu exclude că proiectul bugetului pentru 2021 ar putea trezi dispute în Parlament. Declarația a fost făcută de premier în cadrul unui interviu oferit pentru Europa Liberă, precizând că este firesc să existe diverse opinii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit prim-ministrului, există mai mulți factori care ar putea influența votarea proiectului bugetului. Printre ele se numără inclusiv faptul că mai mulți deputați sunt infectați cu virusul COVID-19 și nu se știe câți dintre ei vor fi apți de muncă atunci când documentul va ajunge să fie dezbătut în plen.

„Sper că reușim luni, 30 noiembrie să aprobăm proiectele. Marți să le remitem în Parlament. Deputații să le examineze. Să le voteze în prima lectură, dacă vor binevoi. (…) Orice proiect care vine în Parlament poate fi respins. Cele mai mari ciocniri și dezbateri sunt anume la politica bugetar-fiscală. Privesc asta drept ceva firesc. Sunt diferite opinii. Mai ales în atmosfera noastră”, a declarat Chicu.

Precizăm că, luni, în cadrul unui briefing, Ion Chicu a prezentat cele mai importante prevederi ale politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor. Printre ele se numără mărirea salariilor în sectorul public, infrastructură, dar și plafonarea taxelor locale.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button