fbpx

Chicu a inspectat Vama Leușeni și a discutat cu cetățenii care așteptau să intre în țară. În cât timp se traversează frontiera în acest moment?

În seara zilei de 22 decembrie, ora 21:00, premierul Ion Chicu a inspectat punctul de trecere a frontierei Leușeni. Pentru a evalua situația, la fața locului a venit și viceprim-ministrul Pușcuță, în subordinea căruia este Serviciul Vamal.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vizita prim-ministrului s-a produs ca rezultat al mai multor semnalări referitoare la traficul aglomerat la intrarea în țară, prin postul vamal Leușeni. De obicei, punctul de trecere este traversat zilnic de circa 800 de automobile și 7000 de oameni. Ieri, până la ora 17:00 s-au procesat peste 1200 de unități de transport și peste 15.000 de oameni.

Premierul a fost informat că pentru asemenea situații Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră au un plan comun de măsuri, în conformitate cu care efectivele de muncă au fost practic dublate. În prezent, la postul vamal Leușeni sunt utilizate opt piste pentru mașinile care intră în țară, comparativ cu patru – câte sunt în regim normal de lucru.

Prim-ministrul a discutat cu mai mulți oameni care revin acasă de sărbători. Aseară, în postul vamal, timpul de așteptare al automobilelor era de circa 30 – 40 de minute, actualmente – de cinci minute.

Șeful Guvernului a solicitat conducătorilor serviciilor să mențină capacitățile de procesare, astfel încât timpul de trecere a frontierei sa fie minim, totodată fiind respectate toate procedurile legale.

„Vreau să asigur toți cetățenii noștri că instituțiile abilitate lucrează la maximum pentru a asigura traversarea rapidă a punctelor de control a frontierei. Da, uneori timpul de așteptare este mai mare decât am vrea noi cu toții, dar pot afirma cu toată încrederea că, în condițiile acestui flux sporit, oamenii statului lucrează cu toată străduința. Mi-au spus-o și mulți dintre acei oameni care așteptau să treacă vama”, a declarat Chicu.

Articole asemănătoare

Back to top button