fbpx

Cererea de stabilire a pensiei pentru limită de vârstă, precum și cea pentru dizabilitate, pot fi depuse online

Începând cu 1 ianuarie 2022 cererea de stabilire a pensiei pentru limită de vârstă, precum și cea pentru dizabilitate poate fi depusă în mod electronic, cu aplicarea semnăturii electronice. Acest lucru este posibil prin intermediul paginii-web oficiale a Casei Naționale de Asigurări Sociale www.cnas.gov.md, accesând bannerul „e-Cerere Stabilire pensie”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cazul în care nu dețineți semnătura electronică sau nu aveţi posibilitatea de a depune cererea online pentru stabilirea pensiei, adresați-vă la Casa Teritorială de Asigurări Sociale conform vizei de domiciliu.

Serviciul „e-Cerere Stabilire pensie”, facilitează accesibilitatea beneficiarilor la solicitarea stabilirii pensiei, totodată reduce termenul de prestare a serviciului, iar beneficiarii vor obține informația mult mai rapid și nu vor suporta cheltuieli de deplasare.

Totodată, începând cu 1 ianuarie 2022 se majorează termenul de solicitare a pensiei pentru limită de vârstă și de dizabilitate, acesta fiind majorat de la 30 de zile până la 90 de zile de la data îndeplinirii condițiilor de pensionare sau de la data încadrării în grad de dizabilitate.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button