fbpx

Cele 1,6 millioane de euro capturate la vama Leușeni vor fi asimilate la bugetul de stat

La insistențele procurorilor, Curtea de Apel Chișinău a dispus pe 12 octombrie 2021, confiscarea celor 10.000 de euro returnați inculpatului contrabandei de la vama Leușeni. Astfel, a fost supusă confiscării întreaga sumă în valoare totală de 1.620.685 de euro.

Concomitent, prin aceiași decizie a Curții de Apel Chișinău, s-a dispus și confiscarea în folosul statului a contravalorii mijlocului de transport, în sumă de 591.309 de lei, utilizat la comiterea contrabandei.

Anterior, prin sentința Judecătoriei Hîncești sediul Central din 15.04.2021, a fost confiscată suma de 1.610.685 de euro, care constituie obiect al infracțiunii de contrabandă, iar suma de 10.000 de euro și autocamionul cu ajutorul căruia s-a încercat traversarea frontierei de stat a valutei străine prin vama Leușeni, au fost restituite inculpatului.

Citește și: Șoferul de TIR care a introdus în Republica Moldova prin contrabandă 1,6 milioane de euro, condamnat la închisoare

Pedeapsa aplicată șoferului autocamionului care a încercat să treacă ilegal mijloacele financiare în valută străină, a rămas aceiași, fiind condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de 2 ani, pentru comiterea infracțiunii de tentativă la contrabandă.

Decizia este definitivă și executorie, însă poate fi atacată cu recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiție.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button