fbpx

Cazul studenților israelieni prinde contur. Cei doi au primit 30 de zile de arest, însă riscă să stea după gratii ani de zile

Astăzi, la demersul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Judecătoria Chișinău a eliberat mandate de arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile, pe numele celor doi cetățeni ai statului Israel, reținuți săptămâna aceasta, în flagrant delict, pentru corupere activă și trafic de influență.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Amintim că după descinderile în masă, pe adresele mai multor studenți din Israel, în Chișinău – membri ai unei grupări criminale specializate în circulația ilicită a drogurilor în scop de profit, unii din ei, cercetați în stare de libertate – personal sau prin mijlocitori, ar fi încercat să găsească diferite modalități ilicite pentru a nu fi trași la răspundere penală pentru infracțiunile săvârșite și ar fi înfăptuit mai multe acțiuni de corupere și trafic de influență în interes personal, dar și în interesul grupului criminal organizat.

Ambii sunt învinuiți de corupere activă și trafic de influență, iar unul dintre aceștia este bănuit de comiterea infracțiunii de circulație ilicită de droguri. Banii urmau să ajungă la persoane cu funcție de răspundere și persoane publice din cadrul Biroului de Migrație și Azil, dar și la alte persoane publice din instituții implicate în documentarea infracțiunii de circulație ilicită de droguri.

Aceste încălcări au fost comise cu scopul sustragerii de la răspundere penală pentru trafic de droguri cu implicarea studenților străini, când a fost sechestrat un kg de marijuană. De asemenea, oamenii legii au ridicat mai multe ustensile și echipament destinat cultivării și prelucrării plantelor, semințe de canabis, bani proveniți din activitate criminală. Totodată, au fost depistate cagule și arme reci, precum și imagini fotografice personale în care apar cu arme de foc, muniții, droguri etc.

În ipoteza stabilirii vinovăției, aceștia riscă o pedeapsă de la șase la 12 ani și, respectiv, de la trei la șapte ani privațiune de libertate. Decizia instanței este cu drept de recurs, în termen de trei zile.

Articole asemănătoare

Back to top button