fbpx

Cauzele accidentului de la Bihor, în care doi moldoveni au murit, iar șapte au fost traumați. În ce stare sunt victimele?

Cauzele accidentului produs ieri în localitatea Uileacu de Cris, în care a fost implicat un microbuz cu pasagei din Republica Moldova, au fost făcute publice de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor. Potrivit oamenilor legii, accidentul a fost provocat de șoferul microbuzului, care ar fi făcut o depășire neregulamentară într-o curbă deosebit de periculoasă. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În rezultat, autovehiculul a intrat în coleziune frontală cu un TIR care venea din sens opus. Microbuzul a ricoșat într-un autotorism care staționa în afara părții carosabile.

Impactul a dus la decesul șoferului, un moldovean de 42 de ani, originar din Cernoleuca, raionul Dondușeni, dar și a unui pasager de 33 de ani, născut în satul Dângeni, raionul Ocnița.

Potrivit primăriței satului Cernoleuca, Ala Mazureac, trupurile neînsuflețite a ambelor victime urmează a fi aduse acasă. O rudă a bărbatului care conducea microbuzul accidentat a venit din Cehia cu propria mașină, pentru a lua cadavrul. S-a făcut legătura cu familia bărbatului din Dângeni și s-a decis să fie adus și cel de-al doilea cadavru, pentru a evita cheltuieli duble pentru repatriere, transmite TV8.

„Noi am trimis prin Viber autorităților din România toate actele necesare pentru repatriere, pentru vamă, certificatele de naștere ale victimelor. Rudele și-au dat acordul pentru a efectua autopsia”, a spus Ala Mazureac.

Potrivit acesteia, Consiliul local urmează să se întrunească într-o ședință extraordinară pentru a decide alocarea unui suport financiar din bugetul local pentru familiile victimelor accidentului.

Tot din Cernileuca sunt alte două persoane rănite în accident. Un bărbat are două coaste fracturate, iar altul de află într-o stare critică.

„Chiar în această dimineață am fost contactați din România. Ne-au spus că bărbatul a suferit două operații la cap și are ambele picioare fracturate. Starea e foarte gravă”, a menționat primărița, spunând că rudele bărbaților au plecat aseară în România.

În ceea ce privește familiile victimelor,  Ala Mazureac a spus că șoferul decedat are doi copii mici: unul de patru și altul de un anișor, iar bărbatul grav rănit este așteptat acasă de părinți, soție și bebelușul său.

Articole asemănătoare

Back to top button