fbpx

Câți oameni s-au imunizat sâmbătă la maratoanele de vaccinare de la Căușeni, Comrat și Briceni

Sute de oameni au fost informați și vaccinați împotriva COVID-19 în urma acțiunilor desfășurate astăzi în raioanele Briceni, Căușeni și Comrat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai exact, în orașul Căușeni, la Centrul pentru Tineret și Sport, s-a desfășurat Maratonul Vaccinării în cadrul căruia au fost amenajate patru puncte de vaccinare. În total, 460 de oameni au ales să se protejeze de virus. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Sănătate Publică Căușeni, cu suportul Spitalului Raional „Ana și Alexandru” și Asociația Rezidenților și Studenților din cadrul USMF.

Sunt bucuros că tot mai mulți locuitori au înțeles importanța vaccinării împotriva COVID-19 și au ales să se protejeze de acest virus. Vom continua să luptăm în același ritm cu pandemia, să informăm și să protejăm populația. Mulțumesc lucrătorilor medicali pentru efortul depus și grija pe care o demonstrează zilnic. Doar împreună putem opri pandemia”, a declarat directorul Centrului de Sănătate Publică Căușeni, Andrei Cazacioc.

Asemenea activități au fost organizate și în cadrul Centrul de Sănătate Publică din Comrat, unde au fost amenajate șapte puncte de vaccinare. Totodată, medicii voluntari și studenții din cadrul Asociației Rezidenților și Studenților USMF au informat populația din regiune despre beneficiile și importanța vaccinării. În total, 400 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19.

De altfel, procesul de vaccinare și informare a fost intensificat astăzi și în raionul Briceni. Mai exact, în localitățile Lipcani, Criva, Şirăuți, Drepcăuți, Pererita, Hlina, Slobozia-Şirăuți, au fost organizate echipe mobile care au informat și vaccinat peste 550 de oameni.

Pentru imunizare, au fost accesibile vaccinurile Pfizer/BioNTech, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Sinovac, Sinopharm și Sputnik-V.

Toate acțiunile s-au desfășurat cu suportul Centrelor de Sănătate Publică Briceni, Căușeni și Comrat, spitalelor raionale, administrațiilor publice locale și Asociației Rezidenților și Studenților din cadrul USMF.

„Mulțumim Centrelor de Sănătate Publică, administrațiilor publice locale, medicilor voluntari, studenților USMF pentru sprijinul și eforturile depuse pentru vaccinarea și informarea cetățenilor. Datorită vouă, oamenii devin mai protejați în fața infecției și astfel vom opri pandemia. În condițiile în care varianta Delta, una foarte contagioasă și periculoasă, a fost confirmată în țara noastră, intensificarea procesului de vaccinare e o acțiune mai mult decât importantă pentru a preveni o creștere activă a numărului de cazuri.

De asemenea, menționez că pe lângă evenimentele organizate la Briceni, Căușeni și Comrat, procesul de vaccinare a fost intensificat în toate regiunile țării, ceea ce a permis imunizarea unui număr de aproape 11.000 de persoane într-o singură zi.

Vaccinați-vă pentru siguranța voastră și a celor dragi. Astăzi, e singura soluție. Țin să precizez că, în următoarea perioadă, asemenea evenimente se vor desfășura în toate raioanele din țară”, a spus secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

Potrivit Ministerului Sănătății, de la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova, au fost administrate 951.807 de doze de vaccin.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button