fbpx

„Care este logica?” Șeful statului cere să fie excluse taxele pentru drumuri și să fie incluse în accizul pentru carburanți

Șeful statului vorbește din nou primul despre excluderea taxelor pentru drumuri și includerea acestora în accizul pentru carburanți. Igor Dodon susține că inițiativa respectivă ar trebui să fie pregătită și anunțată de Guvern. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele susține că ar trebui să „compensăm din alte metode”, iar actualul Guvern nu va merge pe varianta ca taxele de drumuri să fie vărsate în bugetele autorităților locale.

Care este logica? Un bătrânel are acasă un „jiguli” vechi și iese cu mașina asta numai de Blajini când se duce la cimitir la mormântul buneilor. Și el trebuie să plătească aceeași taxă de drum ca persoana care merge cu mașina în fiecare zi. Eu voi veni cu o propunere pentru următoarea perioadă să fie exclusă taxa pentru drumuri și inclusă în acciz la benzină și motorină”, a anunțat președintele.

Pentru anul 2020, în Fondul Rutier sunt prevăzute 2,7 miliarde de lei. Banii sunt planificați pentru întreținerea drumurilor naționale, dar 600 de milione de lei vor fi direcționate către autoritățile raionale, iar alte 400 de milioane vor ajunge în sate pentru reparația drumurilor locale.

Articole asemănătoare

Back to top button