fbpx

Carburanții s-au scumpit peste noapte în Moldova. Iată cât costă sâmbătă un litru de combustibil

Carburanții s-au scumpit peste noapte la o rețea de benzinării din Moldova. În cazul benzinei de tip A95, prețul a crescut cu 10% și ajunge la 17,75 lei, relatează mold-street.com, comparativ cu prețul de ieri de 16,15 lei.

Conform sursei citate, prețurile au fost majorate, la fel, pentru motorină și gazul petrolier lichefiat. Totodată, și celelalte rețele de stații de alimentare urmează să opereze majorări.

Motorina s-a scumpit cu 1,10 lei și costă acum 14,45 lei pentru un litru, iar prețul gazului lichefiat a ajuns la 10,12 lei. Aceasta este prima creștere a prețului la combustibil în 2021, iar precedenta scumpire majoră a avut loc în decembrie 2020, când costul lor a devenit cu aproximativ 50 de bani mai mare.

Potrivit expertului în economie Veaceslav Ioniță, scumpirile se întâmplă din cauza creșterii accizei la produsele de acest gen, dar și din cauza creșterilor de preț a petrolului pe piețele internaționale. Conform Mold-street, carburanții au costat cel mai mult în vara anului 2008, când pentru un litru se estima la mult de 1,5 dolari.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button