fbpx

Când vor avea loc noi consultări ale șefei statului și deputaților? Răspunsul Președinției

Președinția a recepționat solicitarea socialiștilor referitoare la întruniri cu membrii Legislativului. Noi discuții cu fracțiunile și grupurile parlamentare pot avea loc după consumarea efectelor Decretului emis de Sandu pe 16 martie 2021, după consultările organizate în aceeași zi. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Administrația prezidențială a recepționat un extras din stenograma ședinței Parlamentului de astăzi, 18 martie 2021. De asemenea, Președinția a luat act de declarația candidatului la funcția de prim-ministru, domnul Igor Grosu, în care acesta a menționat că va discuta cu fracțiunile și grupurile parlamentare în vederea obținerii sprijinului pentru învestirea Guvernului”, se arată într-un comunicat al instituției.

De menționat este faptul că magistrații de la Curtea Constituțională vor decide vineri dacă decretul menționat va fi suspendat sau nu. O solicitare în acest sens a fost înaintată de mai mulți deputați PSRM, care au contestat documentul.

În cadrul ședinței de joi Parlamentului, socialiștii au anunțat că au format o majoritate și au invitat președinta la noi consultări. Ulterior s-a aflat că, în total, 53 de deputați au semnat pentru înaintarea lui Vladimir Golovatiuc la funcția de prim-ministru.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button