fbpx

Călătoria cu troleibuzul și autobuzul prin capitală ne-ar putea costa mai mult. Pentru ce majorări vor vota consilierii?

Prețul biletelor de călătorie cu troleibuzul și autobuzul ar putea fi majorate. În urma prezentării Raportului privind rezultatele financiare preliminare pentru nouă luni ale anului 2019, s-a propus ca tariful pentru troleibuz să crească până la cinci lei, iar la autobuz – până la opt lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit șefei pe Direcția management financiar din cadrul Primăriei Chișinău, Eugenia Ciumac, inițiativa are la bază faptul că întreprinderile răspunzătoare de serviciile transportui public au avut de suportat pierderi majore: Parcul Urban de Autobuze, în 2019, ar fi avut pierderi de 571.000 de lei, iar Regia Transport Electric Chișinău – pierderi de 8,5 milioane de lei.

„Un motiv din care unele întreprinderi municipale înregistrează pierderi este și metodologia calculării tarifelor. Această măsură se impune neapărat întreprinderilor municipale de prestare a serviciilor de transport electric”, a declarat Ciumac.

Propunerea a fost susținută și de către primarul interimar, Adrian Talmaci.

„Pentru ca cele două întreprinderi municipale de transport să aibă profit, e necesar ca tariful pentru o călătorie cu troleibuzul să crească, cel puțin, până la cinci lei, iar cel cu autobuzul să fie de până la opt lei”, a spus acesta.

Totuși, majorările nu vor avea loc până când membrii Consiliului Municipal Chișinău, cei aleși la alegerile locale curente, se vor întâlni pentru a discuta și vota acest subiect.

Menționăm că, în prezent, o călătorie cu troleibuzul costă doi lei, iar una cu autobuzul – trei lei.

Articole asemănătoare

Back to top button