fbpx

doc | CA Chișinău i-a amendat pe avocații lui Șor pentru neparticipare la ședință. Decizia e abuzivă, susțin ei

Judecătorii Curții de Apel (CA) Chișinău i-au amendat pe avocații lui Ilan Șor și au dispus desemnarea unui apărător din oficiu, după ce apărătorii nu s-au prezentat la ședința de judecată de astăzi. Ședința a fost în cele din urmă amânată. Potrivit avocaților lui Șor, decizia e una ilegală și are scopul de a continua intimidările la adresa liderului Partidului Șor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarațiile au fost făcute de către avocații lui Ilan Șor, Aureliu Colenco și Denis Calaida.

Aceștia au fost amendați cu câte 1000 de lei pentru neparticiparea la ședința de judecată. Totodată, avocatul din oficiu ar urma să fie acordat începând cu următoarea ședință programată în dosarul Ilan Șor.

Avocații afirmă că decizia CA Chișinău este ilegală deoarece ei au informat, în prealabil, instanța de judecată că vor lipsi de la ședința de judecată.

La ora 11:40, am informat Curtea de Apel Chișinău în privința faptului că participăm la o ședință de judecată privind prelungirea arestului preventiv a unei persoane. Avem și cererea care confirmă acest lucru. În plus, avem două confirmări care demonstrează că am fost prezenți la ședință, în sectorul Ciocana, între orele 11:30-14:20, motiv pentru care considerăm că decizia de astăzi privind amendarea avocaților este una ilegală. Contravine legii și decizia privind citarea avocaților din oficiu.

Și asta deoarece sunt avocați aleși. Noi am informat instanța de judecată și considerăm că cererea noastră, de amânare, a fost întemeiată, deoarece dosarele privind examinarea cererilor de arestare preventivă sunt prioritare. Prin urmare, vom contesta deciziile Curții de Apel Chișinău. Prin decizia de astăzi nu se urmărește decât prelungirea intimidării clientului Ilan Șor. De asemenea, menționăm faptul că avocații sunt în continuare intimidați de instanța de judecată”, a spusavocatul Aureliu Colenco.

Justiția devine subiectivă. Constatăm faptul că libertatea omului nu are prioritate. La ședința la care am participat, în cadrul căreia au fost impuse condiții dure a arestării preventive, dar instanța consideră că, prioritar, este acest dosar care urmează să fie examinat în regim obișnuit și în mod obiectiv.

În pofida faptului că instanța de judecată au fost informată, ni s-a aplicat amendă. Considerăm drept neîntemeiată această încheiere. Presupunem că aceasta va fi casată de Curtea Supremă de Justiție. Vom înainta un recurs în acest sens”, a declarat avocatul Denis Calaida.

Această prezentare necesită JavaScript.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button