fbpx

Brazii de Crăciun nevânduți peste Prut ajung în piețele din Republica Moldova

Românii care au dorit să cumpere în ajun de Crăciun un brad la un preț mai avantajos au avut o surpriză neplăcută. Comercianții nu au negociat nici măcar un leu, și asta pentru că toți brazii nevânduți urmează să ajungă în piețele din Republica Moldova, acolo unde Crăciunul se sărbătorește pe rit vechi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cea mai mare piață din București, sute de oameni s-au adunat în zona brazilor de Crăciun așteptând ca prețul lor să scadă considerabil. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat, ba din contra, unii comercianți au scumpit brazii.

În cea mai mare piață din București s-au vândut în ultimele zile peste 6000 de brazi. Preţul a variat între 79 de lei şi 1000 de lei, iar explicaţia este simplă: brazii care nu se vând sunt încărcați în TIR-uri şi trimişi în Republica Moldova, acolo unde vor fi cumpăraţi de cei care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi, relatează observator.tv.

Silvicultorii spun că, în anul ce urmează, brazii de Crăciun se vor scumpi considerabil. Asta pentru că comercianții nu vor mai avea parte de finanţări cu bani europeni, iar producţia va scădea masiv.

 

Articole asemănătoare

Back to top button