fbpx

Biroul Politici de Reintegrare, despre anunțul Tiraspolului privind recunoașterea independenței Transnistriei

Biroul Politici de Reintegrare menționează că Chișinăul este deschis pentru discuții cu Tiraspolul și subliniază că regiunea este un beneficiar direct al multiplelor facilități și programe de asistență oferite de Uniunea Europeană. Reacția instituției vine după ce așa zisele structuri de la Tiraspol au dat de înțeles că nu împărtășă decizia R. Moldova de a cere aderarea la UE, scrie agora.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Biroul Politici de Reintegrare comunică într-un răspuns pentru sursa citată că a luat act de declarațiile făcute azi de Tiraspol referitor la cererea de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană.

„Considerăm că eforturile noastre comune trebuie îndreptate spre promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului. Regiunea transnistreană este un beneficiar direct al multiplelor facilități și programe de asistență oferite de Uniunea Europeană și aceste programe urmează să crească în amploare și beneficii pentru toți locuitorii țării”, notează instituția.

Biroul Politici de Reintegrare este dispus să continue dialogul cu reprezentanții transnistreni.

„Chișinăul rămâne deschis pentru un dialog constructiv în toate formatele de negocieri existente și, totodată, hotărât să soluționeze toate problemele care persistă în vederea reintegrării R. Moldova doar pe calea dialogului”, mai adaugă Biroul.

Amintim că așa zisul minister al afacerilor externe din Transnistria vine cu o reacție publică după ce la 3 martie, R. Moldova a anunțat că semnează cererea de aderare la Uniunea Europeană. Așa zisele autorități din stânga Nistrului cer discuții cu responsabilii din dreapta Nistrului pe subiectul soluționării conflictului transnistrean și susțin că-și doresc un acord „de bună vecinătate a două state independente”.

Articole asemănătoare

Back to top button