fbpx

Bicicletele și trotinetele electrice, în vizorul MAI. Se propune modificarea Regulamentului Circulației Rutiere

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat consultări publici referitoare la modificarea Regulamentului Circulației Rutiere. Documentul prevede inclusiv reglementare deplasării pe biciclete, triciclete și trotinete.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit proiectului, pe trotinete și biciclete electrice se va putea circula doar pe pistele special amenajate, iar în cazurile în care acestea nu există, mijloacele de transport se pot afla numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă autovehiculelor este de 50 km/h. Pe carosabilul drumului deplasarea pe trotineta electrică este permisă doar persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani, fiind inadmisibilă utilizarea căștilor și a telefoanelor mobile în timpul circulației.

De asemenea, casca de protecție ar putea deveni obligatorie pentru bicicliști și persoane care circulă pe trotinete electrice. Proiectul mai prevede și obligativitatea conducătoriloe de biciclete, trotinete, biciclete și trotinete electrice, ciclomotoare, motocultoare cu remorcă, vehicule cu tracţiune animală și călăreţii să fie îmbrăcați pe timp de noapte fie  în condiții de vizibilitate redusă în vesta de protecție reflectorizantă sau îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante și interzicerea deplasării lor pe drumurile publice cu sens unic pe contrasens.

Documentul mai prevede și modificări ce țin de indicatoarele rutiere și reglementări pentru mijloacele de transport de mare tonaj. Acesta poate fi consultat integral pe pagina oficială a MAI.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button