fbpx

Avertizare de călătorie în Bulgaria: Sunt anunțate ninsori abundente în următoarea perioadă

O porțiune însemnată a teritoriului Bulgariei va fi afectată de ninsori abundente, în perioada 26-27 ianuarie 2021. Autoritățile bulgare au emis mai multe coduri de atenționare în acest sens. 

În Bulgaria au fost emise următoarele coduri de atenționare meteorologică: cod galben pentru căderi de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, pentru regiunile Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Smolian, Stara Zagora, Kârdjali, Haskovo, Yambol, Sliven, Burgas, Șumen, Varna și Dobrici.

Precipitațiile vor înregistra cantități de până la 25-30 mm, iar condițiile meteorologice vor fi prielnice apariției troienelor de zăpadă.

Cod galben pentru căderi de precipitații sub formă de ninsoare, în următoarele regiuni: Kiustendil, Pernik, Sofia-regiune, Sofia, Loveci, Gabrovo, Pleven, Vrața, Montana, Vidin, Veliko Târnovo, Ruse, Târgoviște, Razgrad și Silistra, iar condițiile meteorologice vor fi prielnice apariției troienelor de zăpadă, transmite digi24.

Autoritățile bulgare recomandă consultarea prognozelor meteo, adoptarea unei conduite preventive în trafic, adaptarea vitezei de deplasare la condițiile meteo și echiparea autovehiculelor pentru circulație pe drumurile publice în condiții de iarnă, respectarea cu strictețe a semnalizării rutiere temporare și a indicațiilor/semnalelor organelor de control aflate la fața locului.

Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilității reduse în condiții de viscol.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button