fbpx

Autorul alertelor false cu bombă din ultima perioada s-a dovedit a fi un minor

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a înregistrat în ultima perioadă mai multe alarme false cu bombă, iar de la începutul anului curent – nouă. Din cauza acestora fost prejudiciat considerabil bugetul public național, concomitent fiind tulburată atât activitatea autorităților publice centrale și locale, cât și a agenților economici. Autorul acestora a fost identificat și s-a dovedit a fi un minor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

În urma investigațiilor efectuate de către ofițerii din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI) al IGP și ai Centrului Antiterorist al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), a fost identificat autorul în majoritatea alertelor privind pretinsele obiective minate. Acesta s-a dovedit a fi un minor.

Activitatea infracțională a acestuia era dirijată din străinătate, de persoane terțe, fiind folosită metoda nouă de comunicare a alertelor, platforma de pe care erau transmise aceste informații fiind înregistrată într-un stat european. Suspectul a fost identificat datorită cooperării internaționale eficiente între state.

Autorul a fost dirijat de persoane terțe și a transmis alerte false cu privire la minarea mai multor obiective strategice și pe teritoriul altor state.

Oamenii legii au inițiat o cauză penală pentru comunicarea mincinoasă cu bună-știință despre actul de terorism. Legislația penală prevede amendă în mărime de la 27.500 la 42.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la doi ani. Acțiunile făptașilor sunt examinate prin prisma și altor componente de infracțiuni.

 

Articole asemănătoare

Back to top button