fbpx

Autoritățile nu vor stopa activitatea economică din cauza numărului mare de COVID-19, spune președintele

Autoritățile Republicii Moldova nu examinează posibilitatea de a stopa activitatea agenților economici și a instituțiilor de învățământ, odată cu creșterea bilanțului zilnic de infectări cu virusul COVID-19. Aceasta a declarat șeful statului, Igor Dodon, după ședința de azi cu președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și premierul Ion Chicu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele a precizat că, în ceea ce ține de activitatea grădinițelor și școlilor, decizia de a stopa se va lua pentru fiecare instituție în parte. Totodată, Dodon a susținut că sistemul medical face față acestei situații, menționând că în spitalele pentru copii sunt ocupate 40% dintre paturile destinate bolnavilor de COVID-19, iar în cele pentru maturi – 75%.

„Locuri în spitale sunt, situația fiind gestionată de sistemul medical. Tot ce este necesar – medicamente, teste, consumabile – în Republica Moldova este asigurat”, a declarat Igor Dodon.

În context, șeful statului a mai anunțat că mai mulți deputați au fost testați pozitiv la COVID-19. În consecință, conducerea Parlamentului va lua o decizie în acest sens. De asemenea, Dodon a spus că responsabilii de la noi s-au adresat Rusiei pentru a primi vaccinul creat de ei imediat ce va trece de etapele de atestare internațională.

Articole asemănătoare

Back to top button