fbpx

Așteptați un colet din China? Poșta Moldovei spune cum le prelucrează pe cele trimise din zonele de risc

Din momentul în care OMS a declarat epidemia de coronavirus „o urgenţă de sănătate publică la nivel internaţional”, Poșta Moldovei a început să prelucreze coletele venite din China printr-o modalitate mai specială.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit reprezentanților, Instituția a sporit măsurile de igienă și de protecție a personalului implicat în prelucrarea coletelor trimise din China, iar încăperile se dezinfectează.

„Beneficiarii unei dintre cele mai mari platforme de comerț electronic sunt speriați că circuitul poștal ar putea fi o sursă de transmitere a noului coronavirus. Administrația Poștală din China a primit instrucțiunea Guvernului chinez, prin care este impusă să dezinfecteze toate trimiterile poștale destinate provinciei Wuhan, sau care o tranzitează, la centrul său de procesare. Pentru trimiterile internaționale, poșta de scrisori, colete și EMS, care sunt destinate provinciei Hubei, Administrația Poștală din China va contacta telefonic destinatarii, în vederea stabilirii preferinței de livrare. Acești pași vor conduce la întârzierea prelucrării și livrării tuturor trimiterilor poștale”, informează Poșta Moldovei.

Instituția a luat măsuri și la nivel local. Angajații sunt echipați cu mănuși, măști de unică folosință și echipamente speciale. Astfel, a fost sporit nivelul igienei și protecția personalului împotriva vreunui potențial pericol. Adițional, s-au instalat lămpi infraroșu cu cuarț pentru dezinfectarea încăperilor în care se prelucrează trimiterile poștale.

„Sub acest aspect, am solicitat susținerea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică în vederea obținerii și altor recomandări de implementare a măsurilor de protecție și prevenire a răspândirii flagelului. Astăzi, 31 ianuarie, am primit o reacție oficială din partea Agenției, care ne-a asigurat că nu există riscul contaminării cu infecția coronavirus”, se arată într-o postare a Poștei Moldovei.

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button