fbpx

Armata Națională a primit primul lot de vaccin anti-COVID. Cine vor fi primii militari imunizații

Armata Naţională a primit astăzi primul lot de vaccin împotriva COVID-19. Cele 140 de doze de AstraZeneca au fost transmise Spitalului Clinic Militar Central din Chişinău (SCMC) de către Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP), potrivit șefului Inspectoratului Militar al Ministerului Apărării, Victor Pîrțînă.

Campania de imunizare în Armata Naţională va demara miercuri, 3 martie, cu vaccinarea lucrătorilor medicali din cadrul SCMC participanți la tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus ale instituției medicale.

Conform ordinului Ministerului Sănătăţii privind implementarea Planului national de imunizare anti-COVID, angajații structurilor de menținere şi asigurare a ordinii publice, apărării şi securităţii statului vor fi vaccinaţi în cea de-a doua etapă a campaniei de imunizare.

De menţionat că cele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite cu titlu gratuit de către România, au fost livrate sâmbătă, 27 februarie 2021, Republicii Moldova și distribuite Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Vaccinul AstraZeneca este precalificat de Organizația Mondială a Sănătății și înregistrat în Republica Moldova, de către Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, la data de 26 februarie curent. Acesta are o eficacitate de 63-90%, intervalul de administrare fiind de la 4-12 săptămâni. Vaccinul AstraZeneca a fost aprobat până în prezent în peste 50 de țări, prima țară fiind Marea Britanie, urmată de UE și India.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button