fbpx

Ar fi transformat verificările de rutină în surse de venit ilegal. Mai mulți inspectori ai ANTA, reținuți pentru corupere și trafic de influență

12 persoane, printre care inspectori ai Agenţiei Naţionale Transport Auto şi reprezentanţii unor companii specializate în transportul de pasageri, au fost reţinute în această după-amiază de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Potrivit materialelor cauzei, reţinuţii sunt bănuiţi de corupere pasivă şi activă, dar şi de trafic de influenţă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Faptele celor vizaţi au fost documentate câteva luni de ofiţerii CNA, timp în care au fost constatate cazuri de  corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă. Acţiunile pretins ilegale ale inspectorilor ANTA se desfăşurau atât în timpul stopării autovehiculelor pentru verificările de rutină, dar şi în timpul controalelor planificate la agenţii economici. Pentru a nu le aplica sancţiuni pentru neregulile depistate, inspectorii ar fi pretins şi ar fi acceptat „recompense” care variau între 1000 şi 9000 de lei.

Pentru a fortifica materialul probator, astăzi, mai multe grupuri de ofiţeri şi procurori anticorupţie au efectuat percheziţii la domiciliile, birourile şi în automobilele bănuiţilor. Ulterior, aceştia au fost escortaţi la sediul CNA pentru audieri pe marginea faptelor imputate. În prezent, 12 persoane sunt reţinute pentru 72 de ore, fiind suspectate de comiterea coruperii pasive, active şi traficului de influenţă.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată. Procuratura anticorupţie conduce urmărirea penală.

Articole asemănătoare

Back to top button