fbpx

Ar fi îngropat mita în grădină. Judecătorul ucrainean, răpit în centrul Chișinăului, s-ar ascunde de justiția ucraineană în Republica Moldova

Nicolae Ceaus, judecătorul ucrainean care ar fi fost răpit sâmbătă de trei indivizi din centrul capitalei, s-ar ascunde în Republica Moldova de justiția ucraineană. Acesta este căutat de autoritățile din țara vecină încă din 2016.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Atunci, ofițerii Biroului Ucrainean Anticorupție l-au reținut, suspectând că acesta ar fi luat mită în valoare de 150.000 e dolari. Conform hromadske.ua, banii au fost găsiți îngropați în grădina lui Ceaus, împachetați în borcane din sticlă.

În toamna aceluiași an, Rada Supremă a Ucrainei a permis reținerea lui Ceaus, încă acesta a reușit să părăsească țara și a fost anunțat în căutare internațională. Ulterior, el a fost reținut pe teritoriul Republicii Moldova, iar conform sursei citate, în timpul procesului la care urma să se decidă referitor la extrădarea sa, Ceaus a cerut azil politic în Republica Moldova.

De mai multe ori solicitarea sa a fost refuzată de toate instanțele superioare, inclusiv Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Decizia ultimei nu poate fi atacată, iar procesul privind extrădarea a fost reluat în martie 2021,

Precizăm că, duminică, avocatul lui Ceaus, Iulian Balan, anunța pe rețelele de socializare despre răpirea clientului său. Ulterior, Poliția a confirmat că investighează cazul și că trei persoane l-ar fi sechestrat pe ucrainean în curtea unui bloc din centrul capitalei.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button