fbpx

Aproape 7000 de persoane au solicitat asistență medicală de urgență în perioada Revelionului

În perioada 31 decembrie – 2 ianuarie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 6812 solicitări. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 2159 pacienți, dintre care 1659 maturi și 500 copii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical la 1500 de pacienți cu maladii respiratorii, urmate de 1306 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 25 de pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 874 de cazuri, dintre care 86 de accidente vasculare cerebrale.

În perioada menționată, 684 de persoane cu diferite traume au solicitat intervenția ambulanței, inclusiv pentru 22 de pacienți, care au avut de suferit în urma accidentelor rutiere. Totodată, la Serviciul de Urgență au fost înregistrate 55 solicitări pe motivul urgențelor infecțioase și 31 pe motivul intoxicațiilor, inclusiv la 16 pacienți cu intoxicație alcoolică, opt intoxicații cu monoxid de carbon și patru cu medicamente.

Timp de 72 de ore, opt persoane cu vârstele cuprinse între 38 și 76 de ani, diagnosticate prezumtiv cu hipotermie și degerături au beneficiat de asistență medicală urgentă. Patru cazuri de hipotermie de gradul I și II au fost înregistrate raioanele: Hîncești; Nisporeni; Ocnița și Strășeni. Alte patru cazuri de degerături au fost semnalate în mun. Chișinău și raionul Florești. Acești pacienți au fost deserviți operativ de către echipele de pe ambulanță, ulterior au fost transportați la spital pentru tratament în condiții de staționar.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button