fbpx

Anul viitor se preconizează o creștere economică de circa 4%. Chicu: „Discutăm foarte constructiv cu Bruxelles-ul”

Pentru anul viitor se preconizează o creștere economică de cel puțin 4%. Declarația îi aparține lui Ion Chicu și a fost făcută în cadrul unui interviu acordat pentru IPN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit premierului, componenta investițiilor, conform metodologiei finanțelor publice, se înscrie în deficitul bugetar. În același timp, oficialul a dat asigurări că Republica Moldova va îndeplini condițiile necesare pentru a primi asistență macrofinanciară din partea UE.

„Este important ca deficitul pe componenta de bază să fie posibil de finanțat și sunt sursele necesare pentru finanțare. Poate, spre regretul unora, noi discutăm foarte constructiv cu Bruxelles-ul”, a spus șeful Executivului.

La fel, conform prim-ministrului, la ultima ședință de Guvern din 2019 va fi aprobat un proiect de modificare a Legii achizițiilor publice pentru utilități, iar în februarie proiectul va fi examinat în Parlament. Un alt proiect prevede contracararea spălării banilor. Cele două documente sunt condiționalități pentru a primi banii din partea Uniunii Europene pentru a acoperi componenta de bază a deficitului.

Articole asemănătoare

Back to top button