fbpx

ANI verifică dacă au „mâța-n sac” doi deputați. Și un fost administrator al Aeroportului este în vizor

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) verifică doi deputați din fracțiunile PSRM și PDM. Unul dintre ei este bănuit de nerespectarea regimului juridic al averii, iar altul – vizat în procedura de control al incompatibilităților de funcție. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Controlul averii este efectuat și în privința unui fost administrator al Aeroporului Internațional Chișinău, precum și un președinte de raion. Alte trei cauze au fost inițiate pe numele unor primari din raioanele Ialoveni și Drochia. De asemenea, a fost supus verificărilor și un șef al unui Centru de Sănătate Publică din raionul Cantemir.

Săptămâna trecută inspectorii de integritate au emis opt acte de constatare a încălcării regimurilor juridice al conflictelor de interese și incompatibilităților. Aceste au fost admise de vicedirectorului unui spital raional, un fost director de teatru din Bălți, un fost șef de secție de cultură din Taraclia și alți trei primari din raioanele Soroca și Fălești.

Aceștia au fost verificați și s-au constatat conflicte de interese admise în timpul exercitării funcțiilor date. Totodată, ANI informează și despre un consilier local din raionul Glodeni, care a deținut simultan încă o funcție.

Cauze contravenționale au fost pornite pe numele a unui fost șef al IGP, unui vicepreședinte al raionului Strășeni, unui funcționar public din cadrul Inspectoratului Ecologic de Stat, a trei consilieri locali din Cricova și unul din raionul Șoldănești. Persoanele vizate ar putea fi sancționate pentru că nu au depus declarațiile de avere și interese personale.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button