fbpx

Angajatorii nu vor fi impozitați pentru testarea angajaților la COVID-19

Deputații au votat joi, în prima lectură, proiectul de modificare a Codului fiscal și altor acte legislative, prin care se vor institui noi măsuri normative pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19 în rândul angajaților, precum și pentru susținerea mediului de afaceri în contextul crizei pandemice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Proiectul prevede stabilirea unui regim fiscal special pentru plățile efectuate de angajator pentru testarea salariaților în vederea identificării virusului COVID-19. Acestea vor constitui surse de venituri neimpozabile.

Cheltuielile suportate de angajator pentru testarea angajaților în vederea depistării virusului urmează a fi recunoscute spre deducere în scopuri fiscale, cu condiția confirmării documentare a acestora.

Proiectul de lege mai prevede asigurarea achitării în continuare a indemnizațiilor unice angajaților infectați cu COVID-19 ai Agenției Naționale de sănătate Publică, NSP, instituțiilor medicale ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarilor, instituțiilor medico-sanitare publice spitalicești, de asistență medicală urgentă prespitalicească, de asistență medicală primară.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button