fbpx

Angajații unui orfelinat din Chișinău ar fi abuzat în nenumărate rânduri copiii. Reacția autorităților

Declarații șocante au fost făcute pe rețelele de socializare, cu privire la activitatea unui orfelinat din sectorul Buiucani al capitalei. În postare, autoarea acuză angajații că abuzează copiii în nenumărate rânduri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceasta susține că picii „sunt bătuți cu capul de masă”, iar ore în șir pot fi ținuți „închiși în toaletă”.

„Orfelinatul nr. 13 din sectorul Buiucani este iadul pentru copilașii neajutorați de acolo. Tot personalul, educatoarele și dădacele în frunte cu directoarea sunt o adunătură de vipere care nu știe nimeni de ele. Își bat joc de copii în ultimul hal! Recent o cunoscută a încercat să se angajeze acolo în calitate de dădacă și a lucrat decât o zi, dar ce a văzut a marcat-o total.

Persoana aceasta este o femeie mai în vârstă, de la țară, și îi este frică să denunțe cuiva ce a văzut. Deci, dădacele îi bat pe copilași toată ziua cu capul de masă și de ce nimeresc, ore în șir îi țin închiși în veceu pe oliță și nu le permit să se ridice (să stea acolo să nu-i vadă în ochi), îi spală ca pe niște cârpe cu capul sub apă, cu spuma în guriță și în ochi. Ei sărmanii plâng și ele urlă la ei și-i bagă cu capul în apă”, a declarat autoarea.

În urma informațiilor apărute, reprezentanții Preturii Buiucani și Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au venit cu reacții.

„Nu există în sectorul Buiucani, dar și în municipiul Chișinău, un orfelinat de copii cu nr. 13. În sector avem o singură Casă de copii „Preafericitul Iosif”, tutelată de Mănăstirea Hâncu, pe str. Onisifor Ghibu. În plus, în această instituție cei mai mici copii au vârsta de 5 – 6 ani și ei sunt în grija măicuțelor de la Mănăstire. De dimineață, instituția dată a fost inspectată de angajații Direcției pentru protecția drepturilor copilului de sector, psihologi și reprezentanții Direcției de Poliție Chișinău

 Am vorbit cu mama doamnei care a făcut postarea respectivă. Dânsa spune că este vorba despre un orfelinat din sectorul centru, unde a ajuns cu troleibuzul 13… sunt anumite inexactități în această situație”, a spus pretorul de Buiucani, Vadim Brînzaniuc.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, a declarat că autoritățile s-au autosesizat pe marginea acestui caz.

„Cu referire la informația apărută în spațiul public despre orfelinatul de copii nr. 13 din Chișinău – echipa de specialiști de la Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului Chișinău care include și psihologi pentru a discuta cu copiii este plecată la fața locului. Rezultatele controlului vor fi făcute public. În oraș nu există un orfelinat nr.13. Pe str. Onisifor Ghibu se afla casa de copii a mănăstirii Hâncu „Preafericitul Iosif” care nu are copii de vârsta atât de mică cum este descris de autoarea postării. Oricum, echipa e la fața locului”, a scris ministra.

ZUGO va încerca în timpul apropiat să obțină o reacție de la orfelinatul vizat în acuzațiile aduse. Până în acest moment, numărul reprezentativ nu este disponibil.

Articole asemănătoare

Back to top button