fbpx

Angajații MAI vor purta același tip de uniformă: Cât vor costa acestea

Cabinetul de miniștri a aprobat normele și modalitatea de echipare cu uniformă al funcționarilor publici cu statut special, militarilor și elevilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În prezent, există diferențe majore între tipurile de uniforme purtate de subdiviziunile MAI, calitatea acestora și cantitatea articolelor vestimentare, prevăzute conform standardelor, creându-se o discrepanță între subdiviziuni.

Astfel, urmare a modificărilor propuse, MAI va asigura materie primă calitativă pentru confecționarea uniformelor și un stoc suficient, pentru ca inclusiv angajații noi să poată beneficia imediat de aceasta. În același timp, va fi realizată și diferențierea mai ușoară a angajaților MAI, prin însemne identificabile ale uniformei, fapt ce va permite exercitarea conformă atât a drepturilor, cât și a obligațiilor fiecărui angajat în raport cu cetățeanul.

MAI menționează că nu vor fi generate modificări ce țin de însemnele corporative și heraldice, care indică identitatea subdiviziunilor MAI sau steme, embleme şi alte însemne de identificare publică.

Totodată, va fi reglementat și dreptul de echipare cu uniformă a funcționarilor publici cu statut special din cadrul aparatului central al MAI, Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA), Inspectoratul de Management Operațional (IMO), Academia „Ștefan cel Mare”, Serviciul Tehnologii Informaționale (STI), Inspectoratul General pentru Migrație (IGM), Clubul sportiv central „Dinamo”.

La momentul introducerii, se va crea o majorare a bugetului alocat pentru uniforme, aceasta însă fiind o investiție de lungă durată în echiparea angajaților subdiviziunilor MAI. În prezent, suma necesară pentru achiziționarea uniformei în decurs de 1 an pentru un funcționar public cu statut special/militar constituie 17.995 lei, iar ulterior intrării în vigoare a prezentei hotărâri, suma se va majora cu 3.826 lei și va constitui 21.822 lei.

Confecționarea uniformei se va realiza eșalonat, după epuizarea stocurilor existente de uniforme, iar intrarea în vigoare a hotărârii va avea loc la 1 ianuarie 2024.

Articole asemănătoare

Back to top button