fbpx

Angajați HoReCa vaccinați și clienți primiți cu teste negative. Ministerul Economiei propune măsuri pentru a nu impune lockdown

Angajați HoReCa vaccinați și clienți primiți cu teste negative – așa propune Ministerul Economiei să evite un eventual lockdown, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19. Măsurile au fost discutate la o întrevede a lui Sergiu Gaibu cu reprezentanții mediului de afaceri, în mod particular unitățile de comerț și alimentare publică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministrul a menționat că noile măsuri propuse au scopul de a evita un posibil lockdown, obiectivul cheie, urmărit, fiind evitarea aglomerării clienților agenților economici care prestează servicii publicului larg. Potrivit lui, rata înaltă de vaccinare a unor categorii profesionale deja a demonstrat un impact pozitiv, fiind înregistrat un grad redus de îmbolnăvire cu consecințe grave.

„Pentru angajații antrenați în relații cu publicul trebuie să fie asigurată o rată maximă de vaccinare pentru desfășurarea procesului de muncă în condiții de maximă siguranță, fiind menționat, totodată, despre importanța respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

Astfel, angajații care activează în sectorul HORECA și comerț vor trebui să prezinte cel puțin un document confirmativ anti COVID 19, care să confirme vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen nu mai vechi de 48 de ore”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Economiei.

De asemenea, conform autorității, administratorul unității de alimentație publică va decide privind declararea localului „COVID free”. În acest caz vizitatorii ar urma să prezinte un act privind imunizarea, prezența anticorpilor sau un test negativ la COVID-19. Contrar, localurile vor activa la capacitate redusă.

Măsurile respective vizează unitățile de alimentație cu sală de servire; evenimentele private organizate în unități de alimentație publică; angajații implicați în prestarea serviciilor comerciale, vânzătorii și personalul care activează în suprafețele comerciale; unitățile de comerț ambulant amplasate în aer liber; unitățile comerciale de comerț cu amănuntul sau cu ridicata care dispun de suprafață comercială închisă și zonele de agrement.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button