fbpx

Andronachi rămâne în arest la penitenciar: Recursul avocaților, respins de CA

Fostul deputat democrat Vladimir Andronachi rămâne în arest la Penitenciarul nr. 13. Curtea de Apel a respins joi, 10 noiembrie, recursul avocaților și a menținut decizia Judecătoriei Ciocana.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Amintim că Andronachi a fugit din Republica Moldova anul trecut și a fost anunțat în căutare internațională prin intermediul Interpol.

Numele ex-deputatului PartiduluI Democrat din Moldova (PDM) este divizat în mai multe dosare de rezonanță (Metalferos, frauda bancară, Consulatul Republicii Moldova la Odesa).

Faptele incriminate constituie activități realizate de către un grup de persoane în toamna anului 2014. Utilizând acte fictive și informații false, persoanele au determinat încheierea cu Banca de Economii SA a unui contract de investiții sub falsul motiv de reconstrucție și reparație a unui nou sediu pentru bancă.

În temeiul acestui contract, banca a transferat circa 32 milioane de lei unei companii controlate efectiv de către Vladimir Andronachi, pe care ultimul i-a convertit, plasat și stratificat prin intermediul mai multor companii nerezidente cu conturi deschise în două bănci din Letonia.

Circa 6 milioane de lei au fost restituiți către Banca de Economii SA în proces de lichidare în 2015, rezultând un prejudiciu total de circa 26 milioane de lei.

În mare parte, banii sustrași prin escrocherie și spălare de bani au fost utilizați pentru cheltuieli personale, procurarea unor bunuri imobile și automobile, precum și investirea în alte afaceri.

Articole asemănătoare

Back to top button