fbpx

Andrei Spînu a anunțat termenul limită de construcție a podului peste Prut de la Ungheni

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, spune că termenul limită de construcție a podului peste Prut de la Ungheni este de trei ani. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Tema Zilei” de la TVR1.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit lui Spînu, podul care va uni localitatea Ungheni din România cu localitatea Ungheni din Republica Moldova va fi gata în următorii 2-3 ani.

El a declarat în cadrul emisiunii că finanțarea acestui proiect de infrastructură se va face din bugetul și din banii oferiți de Guvernul României.

„La etapa actuală avem deja un studiu de fezabilitate și după finalizarea procedurilor de ratificare a acestui acord se va iniția procedura de construcție a acestui pod. Ne așteptăm ca în următorii 2-3 ani acest pod să fie construit și să scurteze calea de la Ungheni la Iași”, a spus Andrei Spînu.

Suma totală a proiectului de infrastructură de la Ungheni este de 35 de milioane de euro. Podul va interconecta infrastructurile rutiere între state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (Moldova).

Totodată, construcția podului va spori rolul Republicii Moldova în calitate de punct de legătură între statele Uniunii Europene şi Comunitatea Statelor Independente, precum și va asigura mobilitatea cetățenilor.

Articole asemănătoare

Back to top button