fbpx

Andrei Năstase, despre negocierea contractului cu Gazprom: „Este o neglijență din partea celor care au reprezentat R. Moldova”

Președintele fondator al Platformei DA, Andrei Năstase, a calificat drept o „bătaie de joc” modul în care a fost negociat contractul cu Gazprom și cere Procuraturii Generale să verifice dacă persoanele care au reprezentat interesele Republicii Moldova în Rusia nu au comis abuzuri și ilegalități. Totodată, acesta susține că Platforma DA examinează scenariul protestelor antiguvernamentale, dacă cei de la conducere vor admite acțiuni iresponsabile în raport cu populația. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Andrei Năstase s-a arătat nemulțumit de faptul că responsabilitatea negocierilor cu Gazprom a fost plasată pe umerii vicepremierului, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Potrivit lui, cei care care ar fi trebuit să reprezinte Republica Moldova la negocierile cu partea rusă sunt prim-ministra Natalia Gavrilița sau președinta Maia Sandu. În context, Năstase cere Procuraturii Generale să inițieze o anchetă.

„S-a mers la negocieri cu o reprezentare foarte joasă. Acolo trebuia să se meargă la nivelul prim-ministrului sau chiar a președintelui. Cerem demisia acestui domn Spînu, care și-a bătut joc de statul Republica Moldova și de cetățenii ei. Pe acest caz ar trebui să fie demarată, de urgență, o anchetă penală. Să fie anchetat modul în care au fost apărate, reprezentate drepturile Republicii Moldova în această tranzacție. Este o neglijență crasă din partea celor care au reprezentat Republica Moldova acolo”, a spus Andrei Năstase.

De asemenea, Năstase susține că guvernarea ignoră recomandările Platformei DA privind depășirea situațiilor de criză și admite scenariul unor proteste.

„Mijloacele noastre rămân aceleași, cele democratice, civilizate. Ce are în arsenalul său o opoziție? Protestul. Dar întâi vom fi o opoziție activă, constructivă, suntem dispuși să ajutăm acolo unde e cazul. Dacă nu vor exista reacții, bineînțeles, păstrăm în arsenalul nostru protestul. Dacă guvernarea își bate joc de oameni, vom protesta. Vom protesta prin toate mijloacele posibile, prin luări de atitudine, declarații, inclusiv proteste”, a mai spus președintele fondator al Platformei DA.

 

Articole asemănătoare

Back to top button