fbpx

Ambasada României la Chișinău va organiza sesiuni de depunere a jurământului. Condițiile de acces în Secția Consulară

Ambasada României la Chișinău anunță că, începând cu ziua de 22 ianuarie, Secția Consulară va organiza în fiecare zi de vineri sesiune de depunere a jurământului de credință pentru persoanele care redobândesc cetățenia. Accesul în sala de așteptare va fi condiționat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Persoanele care vor veni la secție trebuie să poarte obligatoriu masca de protecție. Angajații vor efectua triajul, a astfel încât persoanele cu simptome asociate COVID-19: febră, ruse, rinoree sau respirație dificilă, să nu aibă acces în interior.

Cei care vor veni să depună jurământul trebuie să prezinte un e-mail care conține data programării. La fel, se va monitoriza respectarea distanței fizice de 1,5 metri, iar în sala de așteptare vor fi admise maxim 10 persoane.

Totodată, cetățenii sunt îndemnați să nu se prezinte la Secție însoțiți de minori, pentru a-i proteja. La fel, accesul persoanelor terțe, rudelor sau prietenilor va fi restricționat.

Ambasada României reiterează că serviciile consulare sunt gratuite, descurajează apelarea la firmele de intermediere și nu favorizează sub nicio formă cererile primite pe alte căi decât prin portalul www.econsulat.ro.

Într-un anunț anterior, se anunța că Secția Consulară și-a schimbat programul de activitate. Așadar, actualmente, preluarea actelor notariale și de stare civilă, vizelor și pașapoartelor se face de luni până joi, în intervalele 08:00-13:00 și 14;00-16:00. În aceleași zile, de la 08:00 până la 13:00, se pot ridica actele de stare civilă și vizele, iar pașapoartele vor fi ridicate între orele 14:00 și 16:00.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button