fbpx

Ambasada britanică la Chișinău: Nu avem niciun motiv să credem că R. Moldova se află în pericol iminent de agresiune militară

Ambasada Marii Britanii la Chișinău a criticat declarațiile ministrului rus de Externe Serghei Lavrov pentru agenția de știri Al Arabya, potrivit cărora R. Moldova ar fi „târâtă în NATO”. Totodată, misiunea diplomatică comunică că nu vede niciun motiv pentru a crede că țara noastră se află în pericol iminent de agresiune militară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit Ambasadei britanice la Chișinău, Regatul Unit și aliații săi din NATO respectă pe deplin neutralitatea Moldovei, definită în articolul 11 din Constituția Republicii Moldova.

„Salutăm și sprijinim apelul la calm al Guvernului Republicii Moldova ca răspuns la recentele evenimente alarmante din regiunea transnistreană. Condamnăm și regretăm fluxul constant de știri false vehiculate în diverse surse media.

Contrar opiniilor exprimate într-o serie de articole apărute recent în presa internațională, noi nu avem niciun motiv să credem că Republica Moldova se află în pericol iminent de agresiune militară. Misiunea noastră diplomatică continuă să lucreze la Chișinău și este în totalitate concentrată pe consolidarea relațiilor bilaterale cu Republica Moldova.

Salutăm politicile reformiste asumate de Guvernul R. Moldova și comunicarea publică responsabilă, care face față provocărilor deliberate țintite ce cei care se pare că ar încerca să submineze stabilitatea și securitatea în țară”, se arată într-un comunicat al Ambasadei.

Articole asemănătoare

Back to top button