fbpx

Ambalajul „Cristinuța”, care a stârnit amuzament și indignare, va fi retras de pe piață. Decizia Consiliului pentru egalitate

Ambalajul celebru al brandului „Cristinuța”, care a stârnit glume, cât și indignare, se pare că va fi retras de pe piață. Decizia aparține Consiliului pentru egalitate, având la bază sesizarea făcută de un grup de activiste.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai exact, Alina Andronache, Elena Ratoi, Elena Nofit, Anna Susarenco și Victoria Puiu au fost cele care au decis să trimită un e-mail și o scrisoare recomandată prin poștă companiei producătoare în care să atenționeze că acest ambalaj este unul sexist, promovează sexualizarea precoce a fetelor și este interzis de lege.

„În această scrisoare solicitam să fie scos acest ambalaj din vânzare, luând în considerație că produsul este unul pentru copii și se produce în cantități foarte mari. Le-am dat 30 de zile pentru răspuns și eram gata să ne întâlnim pentru a le explica unde greșesc. N-am primit niciun răspuns, iar ulterior ne-am adresat la Consiliul pentru egalitate”, e scris într-o postare pe Vlogul unei Mame Feministe.

Totodată, potrivit activistelor, Consiliul a înștiințat compania despre cererea depusă, reprezentanții acesteia venind din urmă cu un răspuns în care scriau că „nu înțeleg din ce considerente ar trebui „la cerința unor terți” să-și retragă produsul său la insinuări și acuzări neîntemeiate”.

„Compania producătoare a ținut să ne amenințe pe noi prin acea scrisoare că pentru denunțuri calomnioase și denigrante intervine răspunderea juridică. Pe 18 octombrie 2019 a avut loc ultima ședință în care reprezentanții companiei producătoare ne-a amenințat, ne-a insultat și ne-a intimidat deja în persoană chiar în fața membrilor Consiliului pentru Egalitate”, se mai arată în postare.

Într-un final, după câteva luni, Consiliul pentru egalitate a decis că acest ambalaj are un caracter sexist și lezează demnitatea, obligând ca:

1. „Cristinuța” să retragă din comercializare ambalajul sexist;
2. „Cristinuța” să depună toată digilența de a nu admite situații similare în viitor.

Această decizie, totuși, poate fi contestată.

Articole asemănătoare

Back to top button