fbpx

„Am promis să aducem profesioniști”. Alaiba, despre numirea lui Gherțescu în funcția de șef al Consiliului Concurenței

Dumitru Alaiba, președintele Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului a declarat că noul director al Consiliului Concurenței este un profesionist în domeniu și va apăra interesele statului din noua sa funcție. Alexei Gherțescu urmează să-și prea rolul în mod oficial pe data de 21 februarie. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținută joi, 17 februarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Am promis și ne-am angajat să aducem profesioniști în funcții cheie de răspundere. Această promisiune a fost onorată la Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF), iar acum și la Consiliul Concurenței, urmează și alte instituții. Ne bucurăm de faptul că profesioniștii acceptă să se implice în serviciul public, pentru a proteja oamenii și interesele statului”, a menționat Dumitru Alaiba.

Alexei Gherțescu a declarat că după ce va evalua situația din cadrul instituției, va veni și cu un set de priorități, promițând transparență în privința deciziilor Consiliului.

„Voi fi în activitatea mea foarte deschis față de media și societate. Acum urmează să evaluăm situația la Consiliul Concurenței, ca să stabilim prioritățile pe termen scurt și mediu. Sper la o conlucrare fructuoasă cu echipa care este acum la Consiliul Concurenței, trebuie să consolidăm aceste capacități pentru o activitate mai eficientă”, a conchis Alexei Gherțescu.

Amintim că Alexei Gherțescu a fost numit în funcția de membru și președinte al Consiliului Concurenței, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului de joi, 17 februarie. Fostul președinte al Plenului Consiliului Concurenței, Marcel Răducan, a fost demis din funcție din data de 11 august 2021, în baza cererii de demisie.

Articole asemănătoare

Back to top button