fbpx

Al doilea incident din ultimele zile. Un obuz a fost găsit într-o livadă de pruni din Anenii Noi

Pentru a doua oară în ultimele câteva zile, un obuz a fost găsit de un muncitor într-o livadă de pruni din satul Cobusca Veche, raionul Anenii Noi. Despre incident au fost alertați geniștii și poliția.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Proiectilul ar fi ajuns acolo de pe poligonul militar de la Bulboaca, unde au avut loc recent trageri, notează publika.md. Bărbatul care a găsit explozibilul susține că venise în livadă să distribuie îngrășăminte, iar la un moment dat a observat obuzul. Imediat și-a alertat șefii, care, la rândul lor, au dat vestea specialiștilor în domeniu.

Proprietarul livezii spune că este îngrijorat de situație pentru că în următoarele zile urmează să demareze lucrările manuale în livadă, iar pentru aceasta va angaja mai mulți muncitori. Bărbatul se gândește ca nu cumva viața vreunui lucrător să fie pusă în pericol.

Polițiștii declară că echipa de genişti dau adeverinţa, denumirea obuzului și constată dacă este exploziv sau nu. Doar după aceasta se poate concluziona dacă obuzul prezintă vreun pericol.

După investigaţiile făcute la faţa locului, echipa de geniști a spus că este vorba despre un proiectil de iluminare, similar cu cel găsit săptămâna trecută în aceeaşi livadă. Potrivit acestora, obiectul nu prezintă pericol pentru viaţa oamenilor.

Articole asemănătoare

Back to top button